Ο Βασίλης Γεραγωτέλλης στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ : ABA League, EuroLeague και η εμπειρία με τον Ερυθρό Αστέρα!


Ο coach της Sfera Sports και άμεσος συνεράτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου, Βασίλης Γεραγωτέλλης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την εμπειρία της ABA League και της EuroLeague με τον Ερυθρό Αστέρα, στο επιτελείο του οποίου βρίσκεται. Συγκρίνοντας το επίπεδο της ABA League με την Stoiximan Basket League και τη Winners League του Ισραήλ, ανέφερε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ελαφρώς καλύτερο λόγω της ύπαρξης περισσότερων ποιοτικών και δυνατών ομάδων. 

Ανέδειξε επίσης τη σημασία της ABA League στην ανάπτυξη ταλέντων, ενώ αναφορικά με τις σερβικές ομάδες, τόνισε τη σημαντική παρουσία γηγενών παικτών και το πλεονέκτημα αυτού του γεγονότος στην ανάπτυξη τους. 

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο Ερυθρός Αστέρας αντιπροσωπεύει το 60% του πληθυσμού της Σερβίας, επισημαίνοντας την τεράστια αγάπη του κοινού και την πίεση που αυτό δημιουργεί.

Τέλος, ως προς τις διαφορές σε προπονητικό επίπεδο μεταξύ ABA League και Α1 της Ελλάδας, επεσήμανε την παρόμοια τακτική προσέγγιση, με ελαφρά έμφαση στην άμυνα στην Ελλάδα και στην επίθεση στη Σερβία.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη του Βασίλη Γεραγωτέλλη
https://www.sepk.gr/portal2/enotites-arthron/ellines-proponites-sto-eksoteriko/10303-geragotellis-o-erythros-asteras-einai-terastio-klamp-tyxeros-pou-vriskomai-edo