Μαθήματα ζωής στην ημερίδα "η επόμενη μέρα μετά το τέλος της καριέρας του καλαθοσφαιριστή"

H Sfera Sports Group Ltd δεν επικεντρώνεται μόνο στο παρόν των παικτών, αλλά "κοιτάει" και το μέλλον τους. Έμπρακτη απόδειξη γι' αυτό, αποτελεί η ημερίδα που διοργάνωσε με θέμα "η επόμενη μέρα μετά το τέλος της καριέρας του καλαθοσφαιριστή". Ομιλητές ήταν οι Σταύρος Σχίζας (επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής και επιχειρηματίας), Γιώργος Παυλίδης (πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και νυν ψυχολόχος), Δημήτης Φράγγος (Διευθυντής ομάδας πωλήσεων ΜΕΤLIFE-Ασφαλιστικός Σύμβουλος) και Κώστας Τριγκώνης (Ολυμπιονίκης ιστιοπλόος), των οποίων οι "τοποθετήσεις" ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και όλοι τους καταχειροκροτήθηκαν.

Οι τέσσερις ομιλητές, απευθυνόμενοι προς τους παίκτες που έδωσαν το παρών στην ημερίδα, τους ανέφεραν διάφορα παραδείγματα και χρήσιμες εμπειρίες, επιπλέον τους έδωσαν πολύτιμες συμβουλές και γενικότερα προσπάθησαν να τους βοηθήσουν ώστε να "αναπτυχθεί" σωστά ο τρόπος σκέψης τους σχετικά με την προοπτική ενασχόλησης (βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα) με άλλα αντικείμενα. Όλα όσα ειπώθηκαν, αφορούσαν την κατεύθυνση οι καλαθοσφαιριστές να αντιληφθούν ότι παράλληλα με το μπάσκετ, είναι αναγκαίο να αναζητούν -συνεχώς- νέες πηγές εσόδων στον επαγγελματικό τους βίο και να δημιουργήσουν -έγκαιρα- όλες τις απαραίτητες συνθήκες γι' αυτό, καθώς η καριέρα κάθε παίκτη έχει συγκεκριμένο χρόνο "ζωής". Βάσει του συγκεκριμένου δεδομένου, λοιπόν, είναι πιο "ώριμο" οι καλαθοσφαιριστές να σκέφτονται από... νωρίς για το τι μέλλει γενέσθαι επαγγελματικά, παρά να εφησυχάζονται στο διάστημα που αφορά την καριέρα τους ως αθλητές.  

Οι Κωνσταντίνος Λαζάρου (Μαχητές Πεύκων την σεζόν 2018-19), Γιώργος Καραγιαννίδης (Μαχητές Πεύκων την σεζόν 2018-19), Πασχάλης Κουτσοκώστας (Ίκαροι Σερρών την σεζόν 2018-19), Πέτρος Βελισσαρίου (Ευρώπη Πευκοχωρίου την σεζόν 2018-19), Δημήτρης Απιδόπουλος (Α.Σ. Καστοριά την σεζόν 2018-19), Δημήτρης Στόλης (Μαχητές Πεύκων την σεζόν 2018-19), Νίκος Παπαδόπουλος (Φίλιππος Βέροιας), Δημήτρης Παγωνίδης (ΠΣ Ευκαρπίας την σεζόν 2018-19), Νίκος Κουτουξίδης (ΚΣ Γέφυρας την σεζόν 2018-19) και Ανδρέας Ψευτογκάς (ΚΣ Γέφυρας την σεζόν 2018-19) ήταν οι παίκτες που παρακολούθησαν από κοντά την ημερίδα "η επόμενη μέρα μετά το τέλος της καριέρας του καλαθοσφαιριστή". Η συγκεκριμένη ημερίδα, αν μη τι άλλο, αποτέλεσε ένα "μάθημα ζωής" για τους καλαθοσφαιριστές, μια έκφραση που χρησιμοποίησε στο ξεκίνημα του προλόγου του ο Γιώργος Σφαιρόπουλος. Nα σημειωθεί ότι μετά το τέλος της εκδήλωσης, από την Sfera Sports Group Ltd δόθηκε ως "δώρο" προς τους παίκτες ένα βιβλίο οικονομικού χαρακτήρα.

Σφαιρόπουλος: "Στόχος να πάρετε τα ερεθίσματα που θα σας κάνουν από τώρα ακόμη να σκεφτείτε το μέλλον"

Ο κ. Σφαιρόπουλος, CEO της Sfera Sports Group Ltd, ανέφερε στο ξεκίνημα της ημερίδας: "Θέμα της ημερίδας είναι η επόμενη μέρα της καριέρας του καλαθοσφαιριστή. Είναι ένα μάθημα ζωής και αυτή η ημερίδα έχει στόχο να αποκομίσετε κάποιες επιπλέον γνώσεις ή να πάρετε εκείνα τα ερεθίσματα που θα σας κάνουν από τώρα ακόμη -ανεξάρτητα από την ηλικία του καθένα και σε ποια φάση της πορείας του στο μπάσκετ βρίσκεται- να σκεφτείτε ορισμένα πράγματα για το μέλλον, για την επόμενη μέρα μετά το μπάσκετ.

Για την οποία θα πρέπει να προετοιμαστούμε, όμως, πριν τελειώσει η καριέρα. Ένας Αμερικανός φίλος που ασχολείται με το μπάσκετ στις ΗΠΑ, λέει ότι 'όσο είσαι καλαθοσφαιριστής, όλες οι πόρτες ανοίγουν. Όταν τελειώσεις από καλαθοσφαιριστής, τότε θα βρεις πολύ ελάχιστες πόρτες ανοιχτές'. Άρα, όσο παίζετε και όσο παίζετε καλά, τόσο πιο εύκολο θα είναι να προετοιμάσετε -με τις γνωριμίες που θα έχετε και με την δύναμη που θα έχετε σαν παίκτες- το να ανοίξουν κάποιες πόρτες όταν θα τελειώσει η καριέρα σας.

Πρώτος θα μιλήσει ο Σταύρος Σχίζας. Είναι επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής, τον γνωρίζετε όλοι. Έχει παίξει και έχει σπουδάσει στην Αμερική. Έχει παίξει στην Ελλάδα αλλά παράλληλα έχει και μια επιχείριση που 'τρέχει'. Σκέφτεται από τώρα τι άλλο θα κάνει, έτσι ώστε όταν τελειώσει η καριέρα του, να μπορεί να έχει έτοιμο ένα έσοδο. Ο δεύτερος ομιλητής είναι ο Γιώργος Παυλίδης. Είναι πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής. Έχει παίξει στο εξωτερικό και στην ΑCB, στην Ισπανία. Έχει ξεκινήσει από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Είναι πλέον ψυχολόγος, είναι καθηγητής. Διδάσκει στο CITY College και μέσα στα αντικείμενα που ασχολείται ως ψυχολόγος, είναι ακριβώς το θέμα της σημερινής ημερίδας.

Ο τρίτος ομιλητής είναι ο Δημήτρης Φράγγος ο οποίος είναι πρώην μπασκετμπολίστας. Ο Δημήτρης Φράγγος είναι διευθυντής πωλήσεων στην METLIFE και είναι ασφαλιστικός σύμβουλος, οπότε θα μας μιλήσει πιο συγκεκριμένα και πιο ειδικά για το θέμα μας. Ο τέταρτος ομιλητής είναι ο Κώστας Τριγκώνης. Είναι ο ιστιοπλόος της πόλης μας. Έχει πάρα πολλές νίκες, πανευρωπαϊκές, παγκόσμιες... Έχει πάρει μέρος σε τέσσερις Ολυμπιάδες. Έχει βγει όγδοος στην Ολυμπιάδα. Έχει ασχοληθεί πολύ με το τι μπορεί να κάνει ένας αθλητής -εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του- ώστε να ασχοληθεί επαγγελματικά μετά το τέλος της καριέρας του. Είναι πολύ σημαντικό το ότι οι τέσσερις ομιλητές είναι ή ήταν αθλητές".

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΕΞΗΣ LINK: https://www.youtube.com/watch?v=xSIcAnVsk9s&t=5s

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 2ο MEΡΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟ ΕΞΗΣ LINK: http://sferasports.gr/el/article/364/%CF%83%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-1-4-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1-3-4-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83-2